Assessment

Assessments

 

Vitale mensen in een vitale organisatie. Dit vraagt om een goed beeld van de competenties, talenten en drijfveren van – aankomende – medewerkers. Zo kunt u de juiste keuzes maken in de aanname, ontwikkeling en doorgroei van uw medewerkers. Om u hierbij te helpen, is een selectie- of ontwikkelassessment van Lurvink & Partners het aangewezen instrument. U krijgt een scherp zicht op de geschiktheid van sollicitanten en op de ontwikkelmogelijkheden van medewerkers. Wij leveren een hoge kwaliteit, voorspellende waarde en een waardevolle leerervaring.

Toegevoegde waarde

De toegevoegde waarde van assessment centers in het proces van selectie en ontwikkeling van medewerkers, is in onderzoek en praktijk duidelijk bewezen. Een intelligentietest, een arbeidssimulatie of rollenspel en een gestructureerd interview hebben een hoge voorspellende waarde voor succes. Persoonlijkheidstests kunnen belangrijke aanvullende informatie geven. Daarnaast heeft de voorspellende waarde natuurlijk te makenmet de kwaliteit van de assessoren. De assessment centers van Lurvink & Partners worden uitgevoerd door ervaren NIP- psychologen.

Valide aanpak

In samenspraak met u, wordt een talent- of competentieprofiel voor de te onderzoeken functie opgesteld, indien dit nog niet aanwezig is. De assessment centers van Lurvink & Partners bestaan, ter waarborging van de validiteit, in de basis uit een intelligentietest, een gestructureerd, competentiegericht interview en één of meer rollenspellen. Indien gewenst kunnen ze worden aangevuld met onder andere een persoonlijkheidstest, een nauwkeurigheidstest, een creativiteitstest, een postbakoefening, een agility test of een managementgame. Deelnemers doen zoveel mogelijk assessmentonderdelen thuis, voorafgaandaan de assessmentdag. Op de dag zelf vinden in ieder geval de intelligentietest, het interview en de rollenspellen plaats. Deze kunnen online of op locatie worden gedaan. Voor de rollenspellen maken wij gebruik van professionele assessmentacteurs.

Heldere rapportage

Binnen vijf werkdagen ontvangt u een maatwerkrapport met een duidelijke uitspraak over de geschiktheid, het potentieel of de ontwikkelbaarheid van de deelnemer. Onze assessmentrapportages zijn kernachtig en eenduidig. Geen overbodig vakjargon maar to the point observaties en adviezen. Daarbij bevatten de rapportages altijd een reflectie van de kandidaat op het rapport van de psycholoog. Zo doen wij recht aan de respectvolle werkwijze die wij voorstaan. Indien gewenst, kan de deelnemer de rapportage met de assessmentpsycholoog persoonlijk nabespreken.

Waardevolle leerervaring

Deelnemers voelen altijd, meer of minder, spanning vóór en tijdens een assessment center. De begeleiders van Lurvink & Partners doen hun uiterste best om deelnemers op hun gemak te stellen. Door duidelijke informatie en uitleg vooraf te geven, en door onze betrokkenheid en transparantie tijdens het assessment en in de terugkoppeling, dragen wij zorg voor een optimaal klimaat. Dit resulteert erin dat deelnemers nadien, vrijwel zonder uitzondering, een leerzame en waardevolle ervaring hebben gehad. Daar is het ons om te doen.

Locatie bij u in de buurt

Onze assessment centers kunnen op verschillende locaties plaatsvinden, afhankelijk van uw wens. Onze hoofdlocatie is de IJsselstroom in Zutphen. Daarnaast werken wij landelijk samen met HNK  – Het Nieuwe Kantoor – , met onder andere vestigingen in Apeldoorn, Ede en Utrecht. U kunt ook kiezen voor een online assessment. Op al onze locaties worden de COVID-19 regels zorgvuldig nageleefd.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Klik hier voor onze contactgegevens. Of ga terug naar ons aanbod.